Hoe het begon

Hi! Welkom op onze site. Wat leuk dat je meer over ons wilt weten. Wij zijn Erwin Wooning en Lobke Buijs, niet alleen partners in werk maar ook in ons leven. Wat we hiervoor allemaal hebben gedaan lees je onderaan deze pagina. Maar allereerst willen we je graag meer over HeatPerformance® – en over hoe het allemaal begon – vertellen. En hoe kan het ook anders. Dat begon op een dag dat Lobke het helemaal gehad had met haar koude voeten…

Wat past niet in het rijtje?

Zodra het even kan zijn wij op het strand te vinden, met onze kinderen en labrador. Hoe koud het ook is, een partijtje jeu de boulen of een balletje trappen vinden we altijd leuk. Winterzon, family-time, plezier, koude voeten. Leuk rijtje, maar iets hoort er niet in thuis. Die koude voeten dus, ze konden me gestolen worden. Eenmaal koude voeten en je wordt niet meer zomaar warm. Daar moest wat op gevonden worden. 

Zo werd het zaadje gepland…

Mijn zoektocht begon op internet. Bestond er zoiets als ‘verwarmde sokken’? Ik kwam uit bij magnetronsokken, heel fijn, maar ze passen alleen in je pantoffels. En misschien ken je ze wel, heating pads, handige pads voor in je handschoen of sok. Helaas zijn ze slechts eenmalig te gebruiken. Uiteindelijk, hallelujah, kwam ik uit bij elektrisch verwarmde zolen en sokken, daar werd ik echt enthousiast van. Nu is het zo dat ik behoorlijk brede voeten heb, dus ik kon ze alleen dragen in mijn wijdste winterlaarzen. Maar daar werd dus het zaadje geplant…

…en zó groeide er iets moois uit dat zaadje!

We gingen op zoek naar fabrikanten wereldwijd, er ging een wereld voor ons open. Mijn wensen van een dunne verwarmde sok en een dunne verwarmde zool mondden uiteindelijk uit in een uitgebreid (lees: uit de hand gelopen : )) product assortiment. Want: alles leek me zo heerlijk fijn! Een handig verwarmd kussentje dat je meeneemt in je handtas voor op het terras, verwarmde pantoffels, een verwarmde muts, een verwarmde slaapzak om met de kinderen in de tuin te slapen… Ik zou vast niet de enige zijn die op die spulletjes zat te wachten. 

Zacht, duurzaam, waterproof…nog iets vergeten?

Testproduct na testproduct werd ontwikkeld. Waar moesten de warmtegeleiders van gemaakt worden? Dun genoeg zodat je ze niet voelt in je sokken, soepel genoeg zodat de inlegzool flexibel blijft, duurzaam genoeg zodat ze lang mee gaan. Welke materialen konden we het beste gebruiken voor onze verwarmde handschoenen, zodat ze wind- en waterproof zijn maar ook ademend en duurzaam. Sokken die niet alleen fijn zacht waren maar ook nog eens bestendig waren tegen een wasmachine beurtje. Een waslijst aan vragen en een berg aan test samples later hebben we – volgens ons – het ultieme assortiment aan verwarmde producten samengesteld. Van verwarmde sokken tot verwarmde onderkleding; ik word er allemaal even blij van.   

Ik hoop dat onze producten jou net zo blij maken! Mis je nog iets of heb je nog ideeën voor een verbetering van onze producten, laat het ons weten. Wij gaan er graag mee aan de slag!

Wij wensen je veel warmte toe :).

Lobke Buijs en Erwin Wooning

Lobke Buijs en Erwin Wooning - HeatPerformance®

ONZE ACHTERGROND


Wij (Lobke Buijs en Erwin Wooning) hebben elkaar leren kennen tijdens onze studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Inmiddels zijn we alweer 22 jaar samen en hebben we 2 kinderen en een labrador rondlopen. Onze kennis en ervaring in webwinkels hebben wij opgedaan tijdens onze eerste onderneming: een e-commerce bedrijf in mode accessoires voor de man met 70 webwinkels in 11 landen. Na hier 14 jaar met enthousiasme aan gewerkt te hebben, is dit mooie bedrijf eind 2018 met succes verkocht en stonden onze plannen al klaar om een wereldreis te maken. Onze kinderen waren nog net te jong, dus 2020 zou een mooi jaar zijn. Helaas kwam daar Corona om de hoek kijken en hebben we deze avontuurlijke plannen op moeten schuiven. Er kwam ruimte voor een nieuw avontuur en dat werd HeatPerformance®.

Lobke Buijs en Erwin Wooning - HeatPerformance®