melkzijde

Onze handschoenen zijn gemaakt van…melkzijde!

Katoen, polyester, wol, daar kunnen we ons allemaal wat bij voorstellen. Maar melkzijde? Grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt. Deze stof gebruiken we in onze verwarmde handschoenen HeatPerformance® THIN en daar is een reden voor. Wij vertellen je er alles over.

Wordt melkzijde echt uit melk gemaakt?

Ja zeker, zonder melk geen melkzijde. Om melkzijde te maken wordt de melk eerst afgeroomd en vervolgens wordt het vocht eruit gehaald. Het melkpoeder dat overblijft wordt ontbonden en gefilterd, zodat het goedje caseïne overblijft. Hierna wordt de stof ondergedompeld in een basische oplossing. Uiteindelijk houd je een kluwen vezels over, deze worden uitgerekt tot een draad. Deze draad kan dik of dun worden geweven, tot een t-shirts of tot stof die wordt gebruikt in onze verwarmde handschoenen THIN.

Is het een duurzaam product?

Voor de productie van melkzijde wordt afvalmelk afkomstig van melkfabrieken gebruikt. Deze melk zou anders zijn weggegooid. In Duitsland alleen al wordt jaarlijks 2 ton aan melk verspild omdat het niet de kwaliteit heeft voor consumptie. Het is helaas wel een relatief dure stof. Om je een idee te geven: met 1 kilo melkvezels kun je slechts 5 tot 6 t-shirts maken. Zegt dit je niets? Ter vergelijking: 1 kilo polyester schommelt rond de 1 euro, maar 1 kilo melkvezel kost rond de 30 euro. Dat is overigens nog steeds een stuk goedkoper dan zijde, waar je algauw het dubbele voor betaald.

Onderzoekers en fabrikanten zijn op dit moment volop bezig om een techniek te ontwikkelen die er ook nog voor zorgt dat het productieproces duurzamer wordt. Dat is helaas nu nog niet het geval. Bij het productieproces worden chemicaliën gebruikt (zoals acrylonitril en formaldehyde) die schadelijk kunnen zijn, wat overigens ook gebeurt bij de productie van andere stoffen zoals polyester en katoen. 

Het Duitse bedrijf Qmilk is één van de voorlopers in het ontwikkelen van een nieuw productieproces dat geen afval oplevert en enkel gebruik maakt van biologisch afbreekbare stoffen om tot melkvezels te komen. Ze geven echter niet aan welke methoden ze gebruiken om acrylonitril of formaldehyde in het proces te vermijden. Wij hopen in ieder geval op snelle resultaten zodat er een 100% duurzaam product mondiaal gebruikt kan gaan worden.  

Wat zijn de eigenschappen van melkzijde?

Melkzijde is een zacht en glad materiaal, de stof voelt een beetje aan als zijde. Vandaar dus de naam melkzijde. De stof heeft een relatief hoog vocht afdrijvende eigenschap en scoort beter op ademend vermogen dan zijde. Melkzijde is ook nog eens hypoallergeen en dat is dan weer goed nieuws voor mensen die snel last hebben van allergische huidreacties. 

Verwarmde onderhandschoenen HeatPerformance® THIN

127.96

Veelzijdige HeatPerformance® onderhandschoenen in een comfortabel zacht en soepel materiaal.

  • Gebruik deze verwarmde onderhandschoenen onder je eigen ski- of motorhandschoenen.
  • Niet koud genoeg buiten voor dikke gevoerde handschoenen? Draag ze dan als gewone dunne handschoen.
  • Ook in en om het huis te gebruiken, bijvoorbeeld voor mensen met de ziekte van Raynaud.
  • Dankzij de dunne stof kunnen je vingers gemakkelijk bewegen en beperken ze je niet.

Twijfel je? Voeg toe aan vergelijking

Meer informatie

En waarom hebben wij het in onze handschoenen gebruikt?

Een van de belangrijkste redenen die ervoor zorgen dat je handen warm blijven is het vermijden van vocht. Natte handen worden sneller koud. Melkzijde heeft de eigenschap om het vocht van buiten niet snel binnen te laten en het vocht van binnen wel snel af te voeren. Daarnaast voelt de stof zacht en glad aan en heeft het een mooi luxe uitstraling. 

Uitproberen? Onze elektrisch verwarmde handschoenen zijn dun en soepel, ze passen onder je gewone handschoenen maar zijn ook ideaal te gebruiken bij al je klusjes in en om het huis. Heb je snel last van koude handen? Dan gaat dit zonder twijfel één van je favo items worden!

Selecteer een Afleverpunt

Click outside to hide the comparison bar
Vergelijk
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Door op "Accepteren" te klikken stem je in met het gebruik van alle cookies.