thermokleding met verwarming - HeatPerformance

Thermokleding, wat is het en wanneer draag je het?

Een vraag die wij vaak voorbij horen komen, is wanneer je thermokleding precies draagt. Om daar een antwoord te geven is het goed om te weten wat thermokleding precies is, wat de eigenschappen ervan zijn en welke verschillende soorten er bestaan.

Wat is thermokleding?

Thermokleding is in feite niets meer en niets minder dan een verzamelnaam voor kleding die je lichaam optimaal warm houdt. De materialen zijn zo samengesteld dat de warmte maximaal vastgehouden wordt en het vocht snel wordt afgevoerd.

Vaak wordt gedacht aan thermo ondergoed, een thermo broek, een shirt of een vest maar ook thermische sokken en thermische handschoenen zijn kledingstukken die onder de term thermokleding vallen.  

Wanneer draag je thermokleding?

Thermische kleding draag je in al die koude omstandigheden waarbij het je lichaam het niet lukt zichzelf voldoende warm te houden. Zoals op de piste, op de tennisbaan of tijdens het hardlopen, mountainbiken, wandelen of fietsen op koude dagen.

Het grote voordeel van thermokleding is dat je geen 4 lagen kleding over elkaar hoeft te dragen om het warm te hebben. Zeker bij het sporten zitten veel laagjes over elkaar alleen maar in de weg. Een enkele thermolegging en thermo shirt onder je sportkleding is in de meeste situaties voldoende om het voldoende warm te hebben en zo blijf je maximale bewegingsvrijheid houden, zelfs op die frisse dagen in de herfst en winter.

HEREN
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
DAMES
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
-15%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Oorspronkelijke prijs was: €129.95.Huidige prijs is: €109.95.
HEREN
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
129.95

Dit zijn de eigenschappen van thermokleding

We hebben het zojuist al benoemd, maar de belangrijkste eigenschap van thermokleding is de warmte vasthouden. Tijdens het bewegen komt er lichaamswarmte vrij en het is de taak aan thermokleding om deze warmte maximaal vast te houden.

De tweede functie van thermokleding is het zweet af te voeren en zo min mogelijk vocht (regen) binnen te laten. Sta je op de piste na te zweten van je afdalingen, dan koelt je lichaam sneller af door het vocht dat op je huid zit.

Een droog lichaam voelt niet alleen comfortabeler aan maar is ook veel beter in staat zich warm te houden.

Een laatste belangrijke eigenschap van thermokleding is dat het comfortabel zit en (bij thermo onderkleding) dat het goed aan sluit op de huid, zodat je thermische legging of shirt te dragen is onder je normale kleding.

De beste thermokleding, van deze materialen worden ze gemaakt

Let goed op de materiaal samenstelling bij het aanschaffen van je thermokleding. Goede thermokleding bestaat nooit uit één enkel materiaal, tenzij dit merinowol of cashmere is. Ondanks de uitstekende isolerende en vochtafdrijvende werking van wol is het nadeel van deze stoffen wel dat je vaak diep in de buidel moet tasten om een thermo setje aan te schaffen. En ondanks dat merino een zachte wolsoort is, voelt hij bij veel mensen toch nog kriebelig aan op de huid.

Polyester is een veelgebruikt materiaal voor thermokleding. Een polyester vezel kan zeer fijn geweven worden waardoor het de warmte optimaal vasthoudt. Daarnaast is polyester een duurzame vezel (in de zin dat het lang mee gaat en goed bestand is tegen vele wassen in de wasmachine). Een product dat volledig uit polyester bestaat wil je echter vermijden. Deze kunstvezel is namelijk niet in staat om het vocht goed af te voeren. Polyester kleding blijft dus lang vochtig en daardoor koel je weer sneller af. Het is dus belangrijk dat er ook andere materialen in verwerkt zitten die deze vochtafdrijvende eigenschappen wel bezitten. Zoals katoen, merinowol of CoolMax.

In de meeste gevallen zit in thermokleding ook spandex of elastaan verwerkt zodat de stof uitstekende stretch eigenschappen bezit waardoor je broek of shirt goed aansluit op de huid en je niet beperkt bij al jouw bewegingen.   

Deze soorten thermokleding zijn er

Thermokleding is onder te verdelen in onderkleding en bovenkleding. Daarnaast is er nog een onderscheid te maken in kleding met verwarming en kleding zonder verwarming.

De tabel hieronder geeft je in één oogopslag een handig overzicht:

 

Zonder accu

Met accu

Onderkleding

Thermo ondergoed, thermo sportkleding, sokken

Verwarmde thermo legging, verwarmd thermo shirt, verwarmde sokken

Bovenkleding

Sportsweater, -jas of -vestjes, hanschoenen

Verwarmd vest, verwarmde bodywarmer, verwarmde donsjas, verwarmde handschoenen

 

Verwarmde kleding

Is normale thermokleding niet voldoende voor je, kies dan voor verwarmde thermokleding.

Bij verwarmde kleding lopen koolstof warmtegeleiders door de stof, die door middel van een kleine batterij een aangename warmte op strategische plekken verspreiden. Deze warmtegeleiders zijn zo soepel en dun dat je ze niet voelt zitten tijdens het dragen. De geleiders worden aangestuurd worden door een krachtige, compacte en oplaadbare ion-lithium batterij.

In ons assortiment vind je een bodywarmer met verwarming, een verwarmd vest en verwarmde onderkleding. Deze onderkleding bestaat uit een verwarmde thermo legging en een verwarmd shirt. Beiden zijn ook te dragen als pyjama in bed.

Heb je vaak last van koude voeten, bekijk dan ons assortiment verwarmde sokken. Ook koude handen zijn verleden met onze verwarmde handschoenen.

Heb je vragen over onze producten? Laat het ons weten of neem snel een kijkje in ons assortiment verwarmde kleding.

Selecteer een Afleverpunt

Click outside to hide the comparison bar
Vergelijk