Deze winter je verwarming een graadje lager? Zó blijf binnen toch warm!

Zet jij je deze winter al schrap omdat de energieprijzen zo hard gestegen zijn? En ben je inmiddels wel een beetje klaar met alle tips die je om je heen hoort, zoals het laten staan van je badwater, je gordijnen dichthouden, het isoleren van je huis, korter en kouder douchen en vooral…de verwarming een graadje lager zetten. Brrr, daar zit jij als koukleum niet op te wachten.

Een graadje lager is voor jou een ramp. Je handen en voeten voelen de hele dag koud aan. En al snel trekt die onaangename kou door naar de rest van je lichaam, waardoor je je niet meer goed kunt concentreren, niet meer lekker in je vel zit en het liefst een enkeltje zon boekt. Kortom, tijd voor tips waarmee jij binnenshuis lekker warm blijft. Deze winter je verwarming lager zetten, is voor jou een peulenschil!

warm blijven in huis bij een graadje lager

Met deze tips wordt je verwarming lager zetten een peulenschil!

Tip 1. Investeer in een paar verwarmde sokken

Vaak merk je de kou het eerste bij je tenen en voeten, voordat hij doortrekt naar je benen en de rest van je lichaam. Lekker warm houden die voeten dus! Maar bij veel mensen is een paar dikke wollen sokken niet voldoende om de kou buiten te houden. Als je last hebt van een verminderde doorbloeding dan is het onvermijdelijk dat je voeten uiteindelijk afkoelen. Je kunt de hele dag allerlei gymnastische bewegingen uitvoeren zodat je bloedsomloop op gang blijft, maar je kunt ook gewoon een paar elektrisch verwarmde sokken aantrekken.

Heb je echt al koude voeten, zet je sokken dan een minuut of 5 in de hoogste stand. Zijn je voeten eenmaal lekker warm dan kun je overgaan tot de middelste of laagste stand. Te warme voeten is ook niet fijn, en zo zal de batterij ook nog eens langer meegaan.

Bij HeatPerformance® heb je de keuze uit 4 soorten sokken, van super dun tot lekker dik. We beginnen met de dunste sokken in ons assortiment:

HeatPerformance® ULTRA THIN

Wil je je mooie enkellaarsjes dragen of een paar nette schoenen? Dan passen daar vaak geen dikke sokken in. Zeker als je brede voeten hebt is het niet verstandig ook nog eens te dikke sokken te dragen. Niet alleen belemmer je daarmee de bloedsomloop, maar ook heb je dan geen ruimte meer tussen je sok en je schoen. Juist bij koude voeten is het belangrijk ruimte tussen je sok en schoen te creëren, deze luchtlaag functioneert namelijk als een extra isolatielaag.

Daarom hebben wij deze extra dunne verwarmde sokken laten ontwikkelen. Zo dun als technisch mogelijk is, want uiteraard dienen de carbongeleiders die de warmte afgeven wel verwerkt te worden in de sok. De carbongeleiders zijn zo fijn als mogelijk uitgevoerd en zijn subtiel weggewerkt in de sok. Kortom, de perfecte sok voor als je netjes voor de dag wilt komen maar ondertussen ook wilt genieten van warme voeten.

HeatPerformance® THIN

Onze THIN sokken hebben de dikte van tennissokken en houden daarmee de warmte iets meer vast dan het ULTRA THIN model. Ze passen perfect in je comfortabele schoenen, zoals sneakers en winterlaarzen.

Al onze sokken zijn voorzien van 7.4V-2600 mAh ion lithium batterijen. Deze krachtige batterijen gaan 3 tot 8 uur mee (afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de warmtestand die je gebruikt) en zijn in 4 uur weer volledig opgeladen met de bijgeleverde dual charger.

Ben je van plan een broek in een skinny model te dragen? Dan is het misschien niet zo handig dat er een batterij boven je enkel zit. In dat geval kun je met behulp van onze handige verlengkabels de batterij in je broekzak dragen. Dat is ook nog eens gemakkelijk bij het verwisselen van je batterij.

HeatPerformance® POWER

Zelfs bij de allergrootste koukleum verdwijnen ijsklompje als sneeuw voor de zon. Onze HeatPerformance® POWER sokken zijn om twee redenen onze warmste variant:

Ten eerste zijn onze POWER lekker dik – net zo dik als skisokken – waardoor ze de warmte goed vasthouden. Heerlijk voor s’avonds op de bank, in je pantoffels of andere comfortabele schoenen.

Ten tweede zijn deze verwarmde sokken uitgevoerd met een 5.5 V warmtesysteem. Nou klinkt dat een beetje ingewikkeld. Want de batterijen leveren toch 7.4 volt?
Dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat het warmtesysteem daadwerkelijk 7.4 volt aan kan. Sterker nog, bij 7.4 volt zouden je voeten verbranden. Om de veiligheid te waarborgen zijn de meeste verwarmde sokken uitgevoerd met een 4.5 voltage warmtesysteem. In extreme omstandigheden is het echter wel heel prettig om net een beetje extra warmte rondom je voeten te laten stromen. Ondergetekende kan daar over meepraten. Op een heel koude winterdag blijven mijn voeten in de allerdikste gevoerde winterlaarzen nog koud. Zo niet met deze sokken, in de hoogste stand heb ik in no-time warme tenen.
De chip die de warmte aanstuurt hebben wij ingesteld op een hoger voltage. Wat wel nog prettig aanvoelt. 5.5 Volt dus!

HeatPerformance® PRO

Ook deze sokken hebben dezelfde dikte als skisokken. Het warmtesysteem is uitgevoerd in 4.5 volt. Maar wat aan deze sokken dan weer heel fijn is, is de afstandsbediening. Je hoeft je broekspijpen niet op te stropen om je sokken te bedienen. Wordt het je even te heet onder de voeten dan druk je eenvoudig op de afstandsbediening en ga je weer door met wat je aan het doen was.

Wil je verzekerd zijn van de hele dag lang warme voeten? Houd dan een extra setje batterijen achter de hand. Ook ideaal voor onderweg!

Wil je je sokken wassen? Dat kan in de wasmachine! Verwijder wel even de batterij en plaats het bijgeleverde dopje terug op het kabeltje. Stop de sokken in een waszak en kies voor een 30 graden wasje met een laag toerental. Hang de sokken vervolgens te drogen op een wasrek, niet op de verwarming en ook niet in de droger. 

Wist je trouwens dat er op onze producten 12 maanden garantie zit? Mocht er onverhoopt iets kapot gaan, dan kunnen wij het repareren of je sokken kosteloos vervangen door een nieuw paar. 

Tip 2. Draag een paar verwarmde handschoenen (voor in huis)

Ok, genoeg over die voeten. Want wat doe ik aan mijn koude handen? Handschoenen natuurlijk! Huh? Ik ga in huis toch niet met dikke handschoenen rondlopen? Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Speciaal voor in huis hebben wij dunne handschoenen ontwikkeld. Deze verwarmde binnenhandschoenen sluiten goed aan rondom je vingers en bevatten elastaan waardoor ze je niet beperken in al je bewegingen. De warmtegeleiders bevinden zich aan de bovenkant van elke vinger en op de handrug. Zo kun jij zorgeloos alles vastpakken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets beschadigd.

Maak kennis met onze verwarmde binnenhandschoenen HeatPerformance® INDOOR

  • De handschoenen zijn uitgevoerd in 3 warmtestanden. Gebruik de hoogste stand om de handschoenen op te warmen, zo’n 5 tot 10 minuten. Daarna is het tijd om over te gaan tot de middelste of laagste stand.
  • De 7.4 V – 2600 mAh batterijen zorgen voor voor 2 tot 6 uur warme handen. Als je in een koude ruimte werkt gaan de batterijen natuurlijk sneller leeg als dat je ze binnenshuis bij 18 °C gebruikt. En natuurlijk verbruikt de hoogste stand meer energie dan de laagste warmtestand.
  • Ook heel fijn: het puntje van de duim, wijsvinger en middelvinger zijn uitgevoerd met een touchscreen stof. Helaas kun je daarmee geen lange whatsapp berichtjes sturen, maar eenvoudige handelingen op je tablet of smartphone lukken wel.

Voortaan heb jij thuis nooit meer last van koude handen. En trouwens…als onderhandschoenen zijn ze ook heel geschikt. Draag ze buitenshuis onder je eigen handschoenen en jij zit heerlijk warm op je fiets!

Tip 3. Een laagje extra kleding: Verwarmde kleding

Dacht je dat je alles al gehad had, bestaat er ook nog zoiets als verwarmde kleding. Droeg je in de winter altijd al een thermische legging en shirt onder je kleding, je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een verwarmde variant. Onze verwarmde onderkledingset bestaat uit een legging en een longsleeve t-shirt die je warm houden ter hoogte van je knieën, je buik, je onderrug en bovenrug. Heerlijk voor een dagje in huis, als je een paar uur stil zit achter de computer of voor als je s’avonds op de bank die spannende serie af wilt kijken.

-10%
Oorspronkelijke prijs was: €229.95.Huidige prijs is: €206.95.
-15%
Oorspronkelijke prijs was: €129.95.Huidige prijs is: €109.95.
129.95

De onderkleding voelt heerlijk zacht aan op de huid, heeft een aangename stretch zodat de kleding je niet belemmert bij al je activiteiten. Bij het inschakelen wordt in eerste instantie de hoogste warmtestand ingeschakeld, na 5 minuten schakelt het warmtesysteem automatisch over naar de middelste stand. We zouden niet willen dat je het ongemerkt te heet krijgt, vandaar deze extra feature. Wil je toch weer overgaan naar de hoogste stand, dan kun je dat altijd handmatig doen.

Een alternatief voor verwarmde kleding is een verwarmd zitkussentje. Leg hem op je bureaustoel voor heerlijke warme bovenbenen en billen. Zo’n kussentje is ook heel handig voor onderweg. Je rolt hem zo op en neemt hem mee in je (hand)tas, aangekomen op het terras, op kantoor of een avondje in het restaurant haal je hem weer tevoorschijn. Ik ga de deur niet meer uit zonder!

Wat kost een batterij opladen?

Het merendeel van je energieverbruik gaat op aan het warm houden van je huis en elke graad lager scheelt je zo’n 7% op je energierekening. Maar het opladen van een batterij kost toch ook stroom? Helemaal waar. En om die vergelijking goed te kunnen hebben hebben wij voor uitgerekend wat het precies kost om een lege 7.4V – 2600 mAh ion-lithium batterij volledig op te laden. Dat zijn de batterijen die wij gebruiken voor onze sokken en handschoenen.

Voor de berekening hebben we de gemiddelde energieprijs van 6 oktober 2022 aangehouden: € 0,895 per kWh. Dat is overigens een flink verschil met de prijs van augustus 2021, toen betaalde je slechts € 0,2403.

Batterijen voor verwarmde handschoenenHoe zat het ook alweer? De formule voor het aantal wattuur is:
Ampère-uur x Volt = Wattuur

Onze batterij is 2600 mAh, dus 2600 mili ampère per uur. Om de ampère-uur te berekenen dienen we 2600 te delen door duizend. Onze rekensom wordt als volgt:

2,6 Ah x 7.4 V = 19,24 Wattuur
19,24 Wattuur is 0,01924 kWh.
0,01924 Wattuur x € 0,895 = € 0,017

Bij het opladen verbruikt de oplader zelf ook nog warmte en energie. Daarnaast heb je 2 batterijen op te laden voor een paar handschoenen of een paar sokken.
Het opladen van twee 7.4 V – 2600 mAh batterijen kost je dus zo’n 4 cent.

Wist je trouwens dat je batterij niet helemaal leeg hoeft te zijn alvorens je hem oplaadt? Vroeger was dat wel zo, bij de nikkel-cadmium batterij trad een ‘geheugeneffect’ op en werd de batterij lui. Bij ion-lithium batterijen is dat niet meer het geval. Het is zelfs beter voor de duurzaamheid om deze batterijen op te laden als ze nog niet helemaal leeg zijn.

 

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Zuinig omgaan met energie is niet alleen goed voor je energierekening maar voor het klimaat. Met bovenstaande tips lukt het jou ook die verwarming wat lager te zetten, zonder dat je daarvoor letterlijk en figuurlijk in de kou zit!

Selecteer een Afleverpunt

Click outside to hide the comparison bar
Vergelijk